Ekologisk Extra Virgin Kokosolja
Ren och FinEkologisk Extra Virgin Kokosolja
Kokos Tvål
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

Ren och Fin Logo   Vi använder endast ekologisk extra virgin kokosolja för huden

Den högsta kvalitén av kokosolja är kallpressad extra virgin kokosolja. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos kokosnöten och kokosoljan.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos kokosoljan inte garanteras. Mer än 99% av den kokosolja som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

Ren och Fin Logo   Olika kvalitet på kokosolja

Kokosolja Olivolja Tvål
Extra virgin kokosolja Kallpressad jungfruolja är den absolut bästa kokosoljan. Inga kemiska metoder får användas och är den enda kokosoljan som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som kokosnöt och kokosolja besitter.

Virgin kokosolja Jungfruolja är också producerad utan kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall är den inte kallpressad. Denna kvalitet är bättre än raffinerad kokosolja men långt ifrån kvaliten i extra virgin kokosolja.

Vanlig kokosolja Vanlig kokosolja, även kallad för ren-kokosolja eller pure-kokosolja är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att oljan ska få en normal färg och smak. Denna kokosolja saknar mycket av de goda egenskaperna som kokosoljan har.

Kokosfett Oljan används vid bland annat fritering och matlagning och i kosmetiska produkter. Denna fyller sitt syfte som ett matfett eller kosmetikaingredients och är både billig och värmetålig, men jag äter inte denna olja och jag har den definitivt inte i kontakt med huden.

 

Ren och Fin Logo   Vilken hudtyp passar denna kokosolja för?

Kokosolja passar för de flesta hudtyper.
  • Person med torr hy kan använda produkter med stor andel kokosolja.
  • En person med oljig hy bör undvika produkter med stor andel kokosolja.
  • Person med känslig hy, utslag och acne kan ibland känna att kokosolja täpper till porer, individuellt.
  • Personer med kombinerad hy fungerar kokosolja jättebra för vissa, men för andra mindre bra.
  • Har du normal hy så fungerar kokosolja jättebra oavsett andel i produkten.
Kokos Hudtyp

 

Ren och Fin Logo   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

Ren och Fin Logo   Produkter som innehåller ekologisk extra virgin kokosolja

KokosTvål OlivTvål
x

Tvål
Olive+Coconut

Tvål med kokosolja och olivolja

 

Normal/torr/mycket torr hy

Passar bra till känslig hy

72% Ekologisk extra virgin olivolja och 28% ekologisk extra virgin kokosolja är det i denna moderna tvål.

Ren och Fin Klarna

 

 

Ren och Fin Logo   Navigera

        
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020