Ekologisk Lavendel
Ren och FinEkologisk Lavendel
LavendelTvål
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

Ren och Fin Logo   Vi använder endast naturlig ekologisk lavendel för huden

Lavendel
Ekologisk lavendel Denna ekologiska lavendel kommer från Frankrike och är av absolut högsta tänkbara kvalitet. I Frankrike har man använt lavendel sedan urminnes tider, dels för dess milda och karaktäristiska doft och dels i helande och i medicinska syften.

Vi använder endast lavendelblomman som får soltorka innan vi använder den.

Ekologisk eterisk lavendelolja Finns i flera olika kvalitetsgrader. Vi på Ren och Fin använder endast den bästa kvalitén på ekologisk eterisk lavendelolja. Denna sägs ha positiv verkan vid akneproblem.

De äldre generationerna i Frankrike påstår även att lavendel är anti-inflammatorisk och anti-septisk.

 

Ren och Fin Logo   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

Ren och Fin Logo   Produkter som innehåller ekologisk lavendel

LavendelTvål SolrosTvål
x

Tvål
Lavender+Sunflower

Tvål med Lavendel och Solrosolja

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

69% Ekologisk extra virgin solrosolja, 13% ekologisk extra virgin mandelolja, 13% ekologisk extra virgin sheasmör, 4% ekologisk lavendel och 1% ekologisk lavendel eterisk olja är det i denna klassiska tvål.

Ren och Fin Klarna

 

 

Ren och Fin Logo   Navigera

        
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020