Lödder / Tvålvård
Ren och FinLödder och Tvålvård
Lödder och Tvålvård Ren och Fin
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

Ren och Fin Logo   Hur vårdar jag en handgjord naturtvål?

Tvålkopp Ren och Fin
En handgjord tvål utan tillsatser och onödiga kemikalier mår bäst av att hanteras med omsorg.

När du har använt tvålen behöver den självtorka, det gör den bäst om du håller den borta från vatten och fukt. Lägg tvålen på en svamp, på en handduk eller i en tvålkopp som leder bort vatten. Se till att tvålen alltid får luft och kan andas.

Oanvänd tvål behöver också andas, oavsett om den fortfarande är förpackad eller ej. Våra tvålar förpackas i återvinningsbart material som släpper igenom luft till viss del. Så se till att inte stoppa tvålen i en plastpåse under för lång tid eller i annan miljö där den inte får luft. Förvaras bäst på en torr och sval plats och inte i direkt solljus.

Ren och Fin Logo   Hur får jag min tvål att löddra?

Vi på Ren och Fin tillsätter inte onödiga kemikalier eller onödiga ingredienser för att din tvål skall löddra på exakt samma sätt som de tvålar man kanske är van med.

Man får ett mer krämigt lödder med våra naturliga tvålar och ibland när man tvättar kroppen eller ansiktet vill man ha ett mer skummande lödder.

För att få ett perfekt skummande lödder kan du arbeta upp lödder med antingen ett löddernät eller en tvättsvamp, många svenska affärer kallar löddernätet för skrubbsvamp. Löddernät finns att köpa i ditt varuhus, i din kosmetikabutik eller på kosmetikaavdelningen i större livsmedelsbutiker.

Tvålar med minerallera avger lite mindre lödder.

Blöt löddernät/tvättsvamp, krama ur vatten och gnugga nät/svamp mot den fuktade tvålen. Se till att jobba upp löddret en stund genom att krama nätet/svampen och tryck sedan ut så mycket lödder du behöver och tvätta dig. Upprepa proceduren när löddret tagit slut i nätet/svampen.

Tväl Lödder Ren och Fin
Ren och Fin Klarna

 

 

Ren och Fin Logo   Navigera

        
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020