Ren och FinExtra virgin mandelolja
Mandelolja
Fröna från soldyrkande solrosor
sägs hjälpa till att främja glödande
ungdomlig hud. De är rika på E-vitamin
din kropps viktigaste antioxidant.
      

 

e-ikon   Vi använder endast extra virgin mandelolja för huden

Den högsta kvalitén av mandelolja är kallpressad extra virgin mandelolja. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos mandeln och mandeloljan.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos mandeloljan inte garanteras. Mer än 90% av den mandelolja som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

e-ikon   Olika kvalitet på mandelolja

Mandelolja
Extra virgin mandelolja Kallpressad jungfruolja är den absolut bästa mandeloljan och den enda som måste vara kallpressad och bör pressas inom 24 timmar efter skörd. Inga kemiska metoder får användas och är den enda mandeloljan som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som mandel och mandelolja besitter.

Virgin mandelolja Jungfruolja är också producerad utan kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall är den inte kallpressad. Denna kvalitet är bättre än vanlig mandelolja men långt ifrån kvaliten i extra virgin mandelolja.

Vanlig mandelolja Vanlig mandelolja, även kallad för ren-mandelolja eller pure-mandelolja är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att oljan ska få en normal färg och smak. Denna mandelolja saknar mycket av de goda egenskaperna som mandeloljan har.

Olika typer/arter av mandelolja Oljan i Mandeln har olika sammansättning när det kommer till balansen mellan Oljesyror och Linolsyror. Denna kallpressade jungfruolja har ett högt värde av Linolsyror i sig och vi har valt denna art eftersom det passar utmärkt i förebyggande syfte för personer med oljig / fet hy.

 

e-ikon   Vilken hudtyp passar denna mandelolja för?

Mandelolja passar för alla hudtyper, beroende på mängd.
  • En person med oljig hy bör använda produkter med mandelolja 1 gång per vecka.
  • Person med torr hy kan använda produkter med mandel olja dagligen.
  • Personer med kombinerad hy kan använda produkter som innehåller mandelolja på de torra områdena varje dag och de oljiga områdena 1 gång per vecka.
  • Har du normal hy så fungerar mandelolja jättebra i produkten, varje dag.
woman face

 

e-ikon   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

e-ikon   Produkter som innehåller extra virgin mandelolja

magnify  Viktig information om nya regler för renovering av fastighet. 2018-05-27

magnify  Skandiabankens ekonomer förutspår en nedgång av räntan. 2018-05-03

magnify  Nya lagar kring bokföring för Bostadsrättsföreningar, momsen skall kvittas f.o.m. 1 Januari 2019.

magnify  Styrelsemässan kommer till Stockholm 18 April 2019, se till att träffa oss där.

 

e-ikon   Hitta annan information