Ekologisk Extra Virgin Mandelolja
Ren och FinEkologisk Extra Virgin Mandelolja
MandelTvål
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

Ren och Fin Logo   Vi använder endast ekologisk extra virgin mandelolja för huden

Den högsta kvalitén av mandelolja är kallpressad extra virgin mandelolja. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos mandeln och mandeloljan.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos mandeloljan inte garanteras. Mer än 99% av den mandelolja som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

Ren och Fin Logo   Olika kvalitet på mandelolja

Mandelolja Tvål
Extra virgin mandelolja Kallpressad jungfruolja är den absolut bästa mandeloljan och den enda som måste vara kallpressad och bör pressas inom 24 timmar efter skörd. Inga kemiska metoder får användas och är den enda mandeloljan som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som mandel och mandelolja besitter.

Virgin mandelolja Jungfruolja är också producerad utan kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall är den inte kallpressad. Denna kvalitet är bättre än vanlig mandelolja men långt ifrån kvaliten i extra virgin mandelolja.

Vanlig mandelolja Vanlig mandelolja, även kallad för ren-mandelolja eller pure-mandelolja är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att oljan ska få en normal färg och smak. Denna mandelolja saknar mycket av de goda egenskaperna som mandeloljan har.

Olika typer/arter av mandelolja Oljan i Mandeln har olika sammansättning när det kommer till balansen mellan Oljesyror och Linolsyror. Denna kallpressade jungfruolja har ett högt värde av Linolsyror i sig och vi har valt denna art eftersom det passar utmärkt i förebyggande syfte för personer med oljig / fet hy.

 

Ren och Fin Logo   Vilken hudtyp passar denna mandelolja för?

Mandelolja passar för alla hudtyper.
  • Person med oljig hy kan använda produkter med mandelolja.
  • Person med torr hy kan använda produkter med mandelolja.
  • Person med kombinerad hy kan använda produkter med mandelolja.
  • Person med normal hy kan använda produkter med mandelolja.
Mandelolja Hudtyp

 

Ren och Fin Logo   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

Ren och Fin Logo   Produkter som innehåller ekologisk extra virgin mandelolja

MandelTvål OlivTvål SheaTvål
x

Tvål
Almond+Olive

Tvål med Mandelolja, Olivolja och Sheasmör

 

Normal/torr/mycket torr hy

Passar bra till känslig och aknebenägen torr hy

72% Ekologisk extra virgin olivolja, 14% ekologisk extra virgin mandelolja och 14% ekologisk extra virgin sheasmör är det i denna effektiva tvål.

MandelTvål SolrosTvål SheaTvål
x

Tvål
Almond+Sunflower

Tvål med Mandelolja, Solrosolja och Sheasmör

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

72% Ekologisk extra virgin solrosolja, 14% ekologisk extra virgin mandelolja och 14% ekologisk extra virgin sheasmör är det i denna effektiva tvål.

LavendelTvål, MandelTvål, SolrosTvål, SheaTvål
x

Tvål
Lavender+Sunflower

Tvål med Lavendel, Solrosolja, Mandelolja och Sheasmör

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

69% Ekologisk extra virgin solrosolja, 13% ekologisk extra virgin mandelolja, 13% ekologisk extra virgin sheasmör, 4% ekologisk lavendel och 1% ekologisk lavendel eterisk olja är det i denna klassiska tvål.

Ren och Fin Klarna

 

 

Ren och Fin Logo   Navigera

        
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020