Ren och FinExtra virgin olivolja
Både i den gamla Egyptiska och den
gamla Grekiska kulturen använde man
Olivolja på huden. Den traditionen har
fortsatt oavbrutet i tusentals år. Man
skulle kunna säga att det är väl beprövat.
      

 

e-ikon   Vi använder endast extra virgin olivolja för huden

Den högsta kvalitén av olivolja är kallpressad extra virgin olivolja. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos oliven och olivoljan.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos olivoljan inte garanteras. Mer än 90% av den olivolja som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

e-ikon   Olika kvalitet på olivolja

Olivolja
Extra virgin olivolja Den absolut bästa olivoljan och den enda som måste vara kallpressad och bör pressas inom 24 timmar efter skörd. Inga kemiska metoder får användas och är den enda olivoljan som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som oliv och olivolja besitter.

Virgin olivolja Virgin olivolja är också producerad utan kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall är den inte kallpressad. Denna kvalitet är bättre än vanlig olivolja men långt ifrån kvaliten i extra virgin olivolja.

Vanlig olivolja Vanlig olivolja, även kallad för ren-olivolja eller pure-olivolja är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att oljan ska få en normal färg och smak. Denna olivolja saknar mycket av de goda egenskaperna som olivoljan har.

Pomace olivolja Är den vanligaste kvaliten som används i skönhetsprodukter världen över. Denna olja görs av rester från redan utpressade oliver. Kemisk process och kokning gör att denna olja ibland kan påminna om riktig olivolja. Den har inga eller få antioxidanter.

 

e-ikon   Vilken hudtyp passar denna olivolja för?

Olivolja passar för alla hudtyper, beroende på mängd.
  • Person med torr hy bör använda produkter med stor andel olivolja i.
  • Personer med kombinerad hy kan använda produkter som innehåller upp till 50% olivolja.
  • En person med oljig hy bör använda produkter med lite olivolja i.
  • Har du normal hy så fungerar olivolja jättebra oavsett andel i produkten.
woman face

 

e-ikon   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

e-ikon   Produkter som innehåller extra virgin olivolja

magnify  Viktig information om nya regler för renovering av fastighet. 2018-05-27

magnify  Skandiabankens ekonomer förutspår en nedgång av räntan. 2018-05-03

magnify  Nya lagar kring bokföring för Bostadsrättsföreningar, momsen skall kvittas f.o.m. 1 Januari 2019.

magnify  Styrelsemässan kommer till Stockholm 18 April 2019, se till att träffa oss där.

 

e-ikon   Hitta annan information