Ekologisk Extra Virgin Olivolja
Ren och FinEkologisk Extra Virgin Olivolja
Tvål Olivolja
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

Ren och Fin Logo   Vi använder endast ekologisk extra virgin olivolja för huden

Den högsta kvalitén av olivolja är kallpressad extra virgin olivolja. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos oliven och olivoljan.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos olivoljan inte garanteras. Mer än 99% av den olivolja som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

Ren och Fin Logo   Olika kvalitet på olivolja

OlivTvål
Extra virgin olivolja Den absolut bästa olivoljan och den enda som måste vara kallpressad och bör pressas inom 24 timmar efter skörd. Inga kemiska metoder får användas och är den enda olivoljan som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som oliv och olivolja besitter.

Virgin olivolja Virgin olivolja är också producerad utan kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall är den inte kallpressad. Denna kvalitet är bättre än vanlig olivolja men långt ifrån kvaliten i extra virgin olivolja.

Vanlig olivolja Vanlig olivolja, även kallad för ren-olivolja eller pure-olivolja är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att oljan ska få en normal färg och smak. Denna olivolja saknar mycket av de goda egenskaperna som olivoljan har.

Pomace olivolja Är den vanligaste kvaliten som används i skönhetsprodukter världen över. Denna olja görs av rester från redan utpressade oliver. Kemisk process och kokning gör att denna olja ibland kan påminna om riktig olivolja. Den har inga eller få antioxidanter.

 

Ren och Fin Logo   Vilken hudtyp passar denna olivolja för?

Olivolja passar för alla hudtyper, beroende på mängd.
  • Person med torr hy bör använda produkter med stor andel olivolja i.
  • Personer med kombinerad hy kan använda produkter som innehåller upp till 50% olivolja.
  • En person med oljig hy bör använda produkter med lite olivolja i.
  • Har du normal hy så fungerar olivolja jättebra oavsett andel i produkten.
Hudtyp Olivolja

 

Ren och Fin Logo   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

e-ikon   Produkter som innehåller ekologisk extra virgin olivolja

Mandel Oliv Shea Tvål
x

Tvål
Almond+Olive

Mandel Oliv shea Tvål

 

Normal/torr/mycket torr hy

Passar bra till känslig och aknebenägen torr hy

72% Ekologisk extra virgin olivolja, 14% ekologisk extra virgin mandelolja och 14% ekologisk extra virgin sheasmör är det i denna effektiva tvål.

Oliv Kokos Tvål
x

Tvål
Olive+Coconut

Oliv Kokos Tvål

 

Normal/torr/mycket torr hy

Passar bra till känslig hy

72% Ekologisk extra virgin olivolja och 28% ekologisk extra virgin kokosolja är det i denna moderna tvål.

Rosa Oliv Shea Tvål
x

Tvål
Pink+Olive+Shea

Rosa Oliv Shea Tvål

 

Normal/torr/mycket torr hy

Djuprengörande

Passar bra till känslig och aknebenägen torr hy

72% Ekologisk extra virgin olivolja, 27% ekologisk extra virgin sheasmör och 1% naturlig minerallera är det i denna djuprengörande tvål.

Ren och Fin Klarna

 

 

Ren och Fin Logo   Navigera

        
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020