Ren och FinKallpressat Shea Smör
På den torra Afrikanska savannen
där växer de stolta Shea-träden sig
stora. Där används det gulvita smöret
från nöten till att skydda huden.
      

 

e-ikon   Vi använder endast kallpressat Shea Smör för huden

Den högsta kvalitén av Shea Smör är kallpressat Shea Smör. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos Shea Smöret.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos Shea Smöret inte garanteras. Mer än 90% av det Shea Smör som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

e-ikon   Olika kvalitet på Shea Smör

Shea Nuts
Kallpressat Shea Smör Det absolut bästa Shea Smöret, inga kemiska metoder får användas och är det enda Shea Smöret som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som Shea besitter.

Varmpressat Shea Smör Denna är också producerad utan kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall har denna process ojäna värden på de mineraler och vitaminer som Shea Smöret innehåller. Denna kvalitet är bättre än raffinerat Shea Smör men långt ifrån den optimala kvaliten.

Raffinerat Shea Smör Vanlig eller raffinerat Shea Smör är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att Shea Smöret ska få en normal färg och smak. Detta Shea Smör saknar mycket av de goda egenskaperna som Shea har.

 

e-ikon   Vilken hudtyp passar detta Shea Smör för?

Shea Smör passar för alla hudtyper, beroende på mängd.
  • En person med oljig hy bör använda produkter med aloe vera 1 gång per vecka.
  • Person med torr hy kan använda produkter med aloe vera dagligen.
  • Personer med kombinerad hy kan använda produkter som innehåller aloe vera på de torra områdena varje dag och de oljiga områdena 1 gång per vecka.
  • Har du normal hy så fungerar aloe vera jättebra i produkten, varje dag.
woman face

 

e-ikon   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

e-ikon   Produkter som innehåller kallpressat Shea Smör

magnify  Viktig information om nya regler för renovering av fastighet. 2018-05-27

magnify  Skandiabankens ekonomer förutspår en nedgång av räntan. 2018-05-03

magnify  Nya lagar kring bokföring för Bostadsrättsföreningar, momsen skall kvittas f.o.m. 1 Januari 2019.

magnify  Styrelsemässan kommer till Stockholm 18 April 2019, se till att träffa oss där.

 

e-ikon   Hitta annan information