Ekologiskt Oraffinerat Sheasmör
Ren och FinEkologiskt Oraffinerat Shea Smör
Sheasmör Tvål
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

Ren och Fin logo   Vi använder endast ekologiskt oraffinerat kallpressat Shea Smör för huden

Den högsta kvalitén av Shea Smör är oraffinerat kallpressat Shea Smör. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos Shea Smöret.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos Shea Smöret inte garanteras. Mer än 99% av det Shea Smör som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

Ren och Fin Logo   Olika kvalitet på Shea Smör

Shea Nötter
Oraffinerat Kallpressat Shea Smör Det absolut bästa Shea Smöret, inga kemiska metoder får användas och är det enda Shea Smöret som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som Shea besitter.

Kallpressat Shea Smör Denna är i måa fall producerad med kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall har denna process ojäna värden på de mineraler och vitaminer som Shea Smöret innehåller. Denna kvalitet är bättre än raffinerat Shea Smör men långt ifrån den optimala kvaliten.

Vanligt Shea Smör Vanligt eller raffinerat Shea Smör är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att Shea Smöret ska få en normal färg och smak. Detta Shea Smör saknar mycket av de goda egenskaperna som Shea har.

 

Ren och Fin Logo   Vilken hudtyp passar detta Shea Smör för?

Shea Smör passar för alla hudtyper.
  • En person med oljig hy kan använda produkter med sheasmör.
  • En person med torr hy kan använda produkter med sheasmör.
  • En person med kombinerad hy kan använda produkter med sheasmör
  • En person med normal hy kan använda produkter med sheasmör
Hudtyp Ren och Fin

 

Ren och Fin Logo   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

Ren och Fin Logo   Produkter som innehåller oraffinerat kallpressat Shea Smör

Mandel Solros Shea Tvål
x

Tvål
Almond+Sunflower

Mandel Solros Shea Tvål

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

72% Ekologisk extra virgin solrosolja, 14% ekologisk extra virgin mandelolja och 14% ekologisk extra virgin sheasmör är det i denna effektiva tvål.

Grön Solros Shea Tvål
x

Tvål
Green+Sun+Shea

Grön Solros Shea Tvål

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Djuprengörande

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

72% Ekologisk extra virgin solrosolja, 27% ekologisk extra virgin sheasmör och 1% naturlig minerallera är det i denna djuprengörande tvål.

Lavendel Solros Shea Mandel Tvål
x

Tvål
Lavender+Sunflower

Lavendel Solros Shea Mandel Tvål

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

69% Ekologisk extra virgin solrosolja, 13% ekologisk extra virgin mandelolja, 13% ekologisk extra virgin sheasmör, 4% ekologisk lavendel och 1% ekologisk lavendel eterisk olja är det i denna klassiska tvål.


Mandel Oliv Shea Tvål
x

Tvål
Almond+Olive

Mandel Oliv Shea Tvål

 

Normal/torr/mycket torr hy

Passar bra till känslig och aknebenägen torr hy

72% Ekologisk extra virgin olivolja, 14% ekologisk extra virgin mandelolja och 14% ekologisk extra virgin sheasmör är det i denna effektiva tvål.

Rosa Oliv Shea Tvål
x

Tvål
Pink+Olive+Shea

Rosa Oliv Shea Tvål

 

Normal/torr/mycket torr hy

Djuprengörande

Passar bra till känslig och aknebenägen torr hy

72% Ekologisk extra virgin olivolja, 27% ekologisk extra virgin sheasmör och 1% naturlig minerallera är det i denna djuprengörande tvål.

Ren och Fin Klarna

 

 

Ren och Fin Logo   Navigera

        
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020