Ekologisk Extra Virgin Solrosolja
Ren och FinEkologisk Extra Virgin Solrosolja
Tvål Solrosolja
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

Ren och Fin Logo   Vi använder endast ekologisk extra virgin solrosolja för huden

Den högsta kvalitén av solrosolja är kallpressad extra virgin solrosolja. Det är den kvalitét som innehåller alla goda egenskaper hos solrosen och solrosoljan.

Genom pressning i höga temperaturer och kemisk utvinning så kan många av de bästa egenskaperna hos solrosoljan inte garanteras. Mer än 99% av den solrosolja som köps av kosmetikaindustrin, kommer från de mindre bra kvalitetsnivåerna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i den absolut bästa råvaran som möjligt.

 

Ren och Fin Logo   Olika kvalitet på solrosolja

SolrosTvål
Extra virgin solrosolja Kallpressad jungfruolja är den absolut bästa solrosoljan och den enda som måste vara kallpressad och bör pressas inom 24 timmar efter skörd. Inga kemiska metoder får användas och är den enda solrosoljan som garanterat innehåller alla vitaminer, mineraler och fantastiska egenskaper som solros och solrosolja besitter.

Virgin solrosolja Jungfruolja är också producerad utan kemikalier eller tillsatser. Dock är kvaliten oftast ojämn och i många fall är den inte kallpressad. Denna kvalitet är bättre än vanlig solrosolja men långt ifrån kvaliten i extra virgin solrosolja.

Vanlig solrosolja Vanlig solrosolja, även kallad för ren-solrosolja eller pure-solrosolja är av en mycket sämre kvalitet och här används kemiska processer för att oljan ska få en normal färg och smak. Kan också vara kallpressad. Denna solrosolja saknar mycket av de goda egenskaperna som solrosoljan har.

Olika typer/arter av solrosolja Oljan i Solrosor har olika sammansättning när det kommer till balansen mellan Oljesyror och Linolsyror. Denna kallpressade jungfruolja har ett högt värde av Linolsyror i sig och vi har valt denna art eftersom det passar utmärkt i förebyggande syfte för personer med oljig / fet hy.

 

Ren och Fin Logo   Vilken hudtyp passar denna solrosolja för?

Solrosolja passar för alla hudtyper, beroende på mängd.
  • En person med oljig hy bör använda produkter med stor andel solrosolja i.
  • Person med enbart torr hy kan använda produkter med solrosolja, men här rekommenderar vi Olivolja.
  • Personer med kombinerad hy kan använda produkter som innehåller solrosolja eller en mix av olivolja och solrosolja.
  • Har du normal hy så fungerar solrosolja jättebra.
Solrosolja Hudtyp

 

Ren och Fin Logo   Vad är speciellt med Ren och Fin tvålar?

Våra tvålar innehåller endast de bästa ingredienserna. Exempelvis använder vi endast extra virgin oljor (kallpressade jungfruoljor) som är framställda helt utan kemikalier och upphettning.

Detta för att försäkra oss om att alla vitaminer, mineraler och andra goda egenskaper finns i vår råvara. Detta är vi på Ren och Fin ganska ensamma om. I många fall används förvirrande ord och texter för att påskina den fina kvaliten i de råvaror som tvålen är gjord av.

Ord som ren (pure), organisk (ekologisk), bästa, utvalda och finaste betyder inte att ingredienserna är av bästa kvalitet.

I en dyr olivtvål som ska innehålla olivolja och andra naturliga oljor, så hittar jag ordet olivolja av ospecifiserad kvaltet på tionde plats av ca. 20 ingredienser och där hälften av ingredenserna inte hör hemma i produkter man skall använda på sin hud enligt mig.

P.g.a. min känsliga hy så började jag att göra egna tvålar och har kommit fram till att naturliga kallpressade jungfru-ingredienser är det enda som fungerar för min hud.

 

Ren och Fin Logo   Produkter som innehåller extra virgin solrosolja

Mandel Solros Shea Tvål
x

Tvål
Almond+Sunflower

Mandel Solros Shea Tvål

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

72% Ekologisk extra virgin solrosolja, 14% ekologisk extra virgin mandelolja och 14% ekologisk extra virgin sheasmör är det i denna effektiva tvål.

Grön Solros Shea Tvål
x

Tvål
Green+Sun+Shea

Grön Solros Shea Tvål

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Djuprengörande

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

72% Ekologisk extra virgin solrosolja, 27% ekologisk extra virgin sheasmör och 1% naturlig minerallera är det i denna djuprengörande tvål.

Lavendel Solros Shea Mandel Tvål
x

Tvål
Lavender+Sunflower

Lavendel Solros Shea Mandel Tvål

 

Normal/oljig/kombinerad hy

Passar bra till känslig och aknebenägen hy

69% Ekologisk extra virgin solrosolja, 13% ekologisk extra virgin mandelolja, 13% ekologisk extra virgin sheasmör, 4% ekologisk lavendel och 1% ekologisk lavendel eterisk olja är det i denna klassiska tvål.

Ren och Fin Klarna

 

 

Ren och Fin Logo   Navigera

Hem  Hudtyp  Lodder och Tvalvard  Tvalens Historia  faq
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Aloe Vera

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020