Tvålens Historia
Ren och FinTvålens Historia
Castile
hem  hudtyp  lodder och tvalvard  tvalens historia  faq

 

e-ikon   Historien om de kända tvålarna

Marseille tval
Man har hittat tvålrecept från Babylonien som är daterade till 2800 f.kr. Men det är först flera tusen år senare man hittar spår av de mest kända antika tvålarna som är gjorda på mellan 60% och 100% vegetabiliska oljor.

Aleppo tvål är en handgjord, hård tvål som har en stark koppling till staden Aleppo, Syrien. Det är en hård tvål som tillverkas av olivolja och laurololja. Man har daterat spår av recept till 700-talet.

Marseille tvål eller Savon de Marseille är en traditionell hård tvål från vegetabiliska oljor som har producerats i och runt Marseille, Frankrike i närmare 600 år.

Castile tvål är en traditionell olivoljebaserad hård tvål från Castile-regionen i Spanien. Där har man tillverkat denna tvål i ca. 1000 år.

Nabulsi tvål är en tvål som produceras i Nablus på Västbanken, Palestina. Dess huvudsakliga ingredienser är olivolja. Man kan härleda ursprunget till 900-talet.

e-ikon   Ren och Fin - 2020

Till skillnad från dessa traditionella tvålar så kokar vi inte ingredienserna.

Vi på ren och fin har utvecklat en process när vi gör tvål, som ser till att hantera de känsliga ingredienserna på lägsta möjliga temperatur. Vi försöker därmed vårt yttersta för att bibehålla så många av de goda egenskaper som finns i de ekologiska kallpressade jungfruoljorna som möjligt.

Ingredienserna och speciellt kvalitén på ingredienserna är något som skiljer oss från mängden av tvåltillverkare, vare sig det är fabrikstillverkade eller handgjorda tvålar.

Vi har målet att sälja den absolut bästa tvålen i världen och alltid välja de högst klassade ingredienserna som går att få tag på.

Vi använder oraffinerade ekologiska kallpressade jungfruoljor som är den högsta kvaliten som finns. Men inte nog med det, vi ser till att smaka och prova varje olja för att se att just den oljan verkligen är det bästa vi kan hitta i den högsta kvalitetsklassen.

Välkommen till det traditionella hantverket och välkommen till Ren och Fin år 2020.

Oliv Shea Tvål
Ren och Fin Klarna

 

 

e-ikon   Navigera

        
Ingredienser:

Olivolja

Solrosolja

Kokosolja

Minerallera

Sheasmör

Mandelolja

Lavendel

Ren och Fin Klarna

 
  Copyright Ren och Fin 2020